keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Making of, eli mallimaalausta


 Aika koululla loppui kesken, mutta tämän parissa aion viihtyä kunnes maalaus on valmis:


En nykyään enää juuri harrasta luonnoksia. Tämän kohdalla olisi ehkä kannattanut. :)


4 kommenttia:

 1. Tuosta tuli mieleeni lapseni joitakin kuukausia sitten esittämä kysymys: hän ihmetteli, miksi taiteilijat niin usein haluavat piirtää ja maalata nakupellejä. Sinähän voisitkin nyt antaa lapselleni asiantuntevan vastauksen? :-)

  VastaaPoista
 2. Hih. Nakupellejä maalataan jotta opitaan miten lihaksisto ja ruumiin osat sekä mittasuhteet toimivat toisiinsa nähden. :) Olkavarren lihaksisto oli akryylivarjostuksin haastava ja sen keskeneräisyys näkyykin kuvassa selkeästi.

  Henkilökohtaisesti pidän myös hirväesti ihon maalaamisesta. On kiehtovaa miten paljon eri sävyjä siitä on löydettävissä ja miten löydän maaleista vastaavat sävyt. Alastonta ihmistä on myös intiimiä ja herkkää maalata. Pidän vuorovaikutuksesta joka mallin ja maalaajan välille syntyy, vaikka maalaushetkellä malli onkin vain väriä, muotoa, valoa ja varjoa. :)

  VastaaPoista
 3. Moni piirtää tai maalaa mielelellään alastonmallista, mutta kuinka monesta piirtäjästä tai maalaajasta on itse tuohon työhön?

  Minä olen sitä mieltä että taidemallin ammatti on arvostettava ja toivottavasti palkkakin on kohdallaan.

  VastaaPoista
 4. Totta turiset! Parhaat mallit ovatkin yleensä mm. tanssijoita/esiintyjiä joiden kehon hallintaa ja asentoihin sulautumista on vain pakko ihailla. Croquis, eli pikapiirustuksessa asennotkin vaihtuvat nopeasti ja siinä olisi monella mielikuvitus tiukilla keksiä jatkuvasti uusia asentoja.

  Olen itse ollut mallina lukion piirustuskurssilla, missä kaikki halukkaat saivat kokeilla 5-10 minuutin ajan mallina olemista. Kyllä siinä hiki tuli ja jostain käsittämättömästä syystä koin aivan välttämättömän tarpeettomaksi vetää vatsaa sisään...

  VastaaPoista