maanantai 28. lokakuuta 2013

Kesämuisto kaukaa Kreikasta

Vuonna 2011 matkustimme Kreikkaan. Huolimatta pakettimatkapainajaisesta, jossa turisteja pölisi paikalla enemmän kuin paikallisia, paikka oli kaunis ja viehättävä. Turistilaumatkin liimautuivat oppaaseen kuin pienet kananpojat emoonsa ja pääsimme useimmiten kävelemään kaikessa rauhassa vähän edellä tai jäljessä pahinta ruuhkaa. Yksi vaikuttavimmista paikoista oli Styx-virta. Juuri se, josta on käynti Haadeksen valtakuntaan manalaan ja johon Akhilleus lapsen kastettiin haavoittumattomaksi.

Tarinan mukaan ken virrassa ui, saa kuolemattomuuden. Tarunhohtoinen paikka valkoisine kallioineen ja turkoosinkirkkaine virtoineen jäi ainakin kuolemattomaksi muistoksi. Voisin vieläkin kävellä virrassa, joka huursi jalat tunnottomiksi, henki jäänkylmää virtaa ja sai kuumassa ilmassa haukkomaan henkeä hyisessä otteessaan.  

Paikka oli niin kaunis, niin uskomattoman kaunis. Olisin halunnut yöpyä virran rannoilla ja palata kuvamaan yöllä tuota tarumaista paikkaa, mutta jouduimme tyytymään päiväsaikaan otettuihin räpsyihin. Arvasin jo tuolloin, että tulen myöhemmin maalaamaan paikasta.

Luonnos Styx-virrasta ajatuksena myöhemmin tehdä isompi taulu. Nyt koko on ehkä luokkaa 24x30. Pohjana paikalta otettu valokuva.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti